Winnie (Carmal's Heroine Velvet)

CARMAL'S HEROINE VELVET "WINNIE"

Drottning Winnie kom till oss som 1,5 åring, hon hade avelsförbud pga dåliga höfter så det första vi gjorde var att kastrera henne för att inte riskera något. Hon kallades "drottningen" av oss för hon gick alltid med högt huvud och tog sin plats i flocken som den lugna tiken. Det var Winnie som fick ta hand om nya medlemmar i flocken på grund av att hon alltid var så stabil och lugn. 

 

Winnie var ren apportör och gjorde aldrig någonting annat. Hon var väldigt duktig och blev med åren bara mer och mer rutinerad & envis. Hon var fantastisk på att gå på skadat vilt för hon gav aldrig upp. En otroligt bra näsa och en vilja som är något utöver det vanliga.


På grund av att Winnie har C/D höfter så har vi alltid varit lite extra försiktiga & gett henne de tillskott och hjälpmedel som finns. Tyvärr blev hon halt under en fasanjakt hösten 2020 och när vi tog henne till veterinären för kontroll så visade det sig på röntgen att hon har fått artros i sin D-höft. Så det var inte mycket att be för mer än att pensionera henne. Hon har haft ett fantastiskt jaktliv, och är även varit en helt underbar familjehund så nu får hon fick spendera resten av sina dagar med oss i soffan och på mysiga promenader. 


Hon lämnade oss 1 maj 2021 på grund av att hon fick så väldigt ont i sin höft, till slut så gjorde det ont även om hon fick smärtstillande och ett pensionärs-liv. 


Hon fattas oss otroligt mycket, livet är inte detsamma utan henne :(


 

Reg nr: SE34794/2011

Född: 2011-04-16

Höfter: C/D

Armbågar: ua

Ögon: PRA-prcd, hereditärt fri