Om oss

Alexandra


Uppväxt med New Foundlandshundar och hästar, alltid älskat djur! Blev invigd i "jaktens värld" vid 20-års ålder. Mest på grund av att hundarna betydde så mycket så det var roligt att få följa med och se hur de arbetade.


Har tagit jägarexamen och jagar lite fågel, men går mest med hundarna och då främst med labradorerna. Är apportör på några större gods i Skåne, så det blir en hel del andjakter och fasanjakter.


Hundarna är familjemedlemmar och mycket värdefulla, tycker det är jätteroligt att se dem utvecklas!
Down Alexandra's memory lane...


Tyson, wachtel/spaniel korsning. Första hunden. En riktig buse, en underbar sådan. Älskade att jaga gris till mattes förtret! Bästa han visste var att vara med matte eller jaga gris. 


Stierna, labrador. Första labradoren. En riktigt underbar flicka, jätteväluppfostrad och oerhört vänlig och fin flicka. Det bästa hon visste var att sova bredvid matte i sängen och apportera. Lämnade oss alldeles för tidigt vid 7 års ålder.

Micke


Födde upp duvor som ung, började jaga vid 11-års ålder och har även tävlingsskjutit med gevär. Första husdjur (förutom katt) var en iller som hette "illern" som var väldigt tam och väldresserad. Med illern jagades det kaniner med stor förtjusning!


Jaktsäsongen varar hela året! Kråkor, duvor, rådjur, änder, hjort, fasan, klövvilt - bara jakttabellen sätter gränserna :)


Brinner för hundarna och deras utveckling, går och driver på några större gods i Skåne där hundarna får mycket viltkontakt.


Down Micke's memory lane...


Scirocco, golden. Första jakthunden. Jagade allt, drev rådjur med skall lika bra som han apporterade. Fullt ös i skogen, och lugn och mysig hemma.


Jack, strävhårig vorsteh. Fantastisk jaktkamrat! Jagade bara fågel, ren på klöv, hare och allt annat. Var uppe i fjällen och jagade med honom, fina minnen! Miste honom för tidigt då han blev påkörd.


Falk - trodde aldrig att jag skulle få en så fantastisk hund igen men denna hunden förvånade mig. Blev min bästa vän och bästa jaktkamrat - med allt. Han jagade gris med samma intensitet som han apporterade, vi fick glädjen av att ha honom i livet i 12,5 år.